skip to Main Content

El Torneig d’Històrics pretén agrupar en una setmana l’essència del futbol català. Per això reuneix cada any equips arrelats al nostre futbol, amb la voluntat que les seves aficions es puguin trobar un ambient festiu i de certa il·lusió per tractar-se de la pretemporada, amb equips amb objectius ben diferents, siguin de Segona Divisió B, Tercera Divisió o Primera Catalana.

Històricament set han estat els equips que han estat presents en la gran majoria de les edicions del torneig. L’amfitrió, el Martinenc, i el Júpiter hi han estat presents sempre (33 edicions després de la de 2018). Els segueixen en participacions l’Horta i el Badalona (28 cadascun), el Sants (26), el Sant Andreu (24) i l’Europa (21).

El 2012 l’organització del Torneig va decidir ordenar els criteris d’invitació per participar-hi. En deferència als conjunts que hi havien estat des del principi, es van definir dos grans criteris a l’hora de convidar un equip a l’Històrics.cartell antic

El criteri “Històric” (amb majúscula ja que té relació directa amb l’establiment del Torneig) implica que els set conjunts ja citats (als quals se sumava en el seu moment el Poble Sec) tenen invitació garantida cada any.

Un cop d’entre els set accepten o declinen la participació, s’aplica el següent criteri a l’hora d’arribar als 12 equips participants de cada edició.

El criteri de mèrits esportius. Amb la voluntat de fer el Torneig el més atractiu possible, es conviden equips a partir del rendiment esportiu que han tingut durant la temporada, pensant així en oferir un torneig de la màxima qualitat possible. Així, reben invitació a l’Històrics els equips més destacats del curs anterior a Segona B, Tercera i Primera Catalana, fins a cobrir les 12 places d’una nova edició del Torneig.

L’Històrics no es converteix així en un club selecte tancat, sinó que està obert a tots el equips de Catalunya, per tal de que tothom pugui gaudir d’aquesta mena de festa major del futbol català, punt de trobada d’amics, coneguts i saludats del nostre futbol.

Els aficionats d’equips Històrics com el Martinenc, el Júpiter, l’Horta, l’Europa, el Sant Andreu, el Sants, el Badalona –els clubs que històricament han format part del Torneig- més els convidats de les diferents edicions per mèrits esportius podran gaudir d’un torneig Històric i amb molt de futur.

 

Back To Top