skip to Main Content

El Torneig d’Històrics és el torneig d’estiu del futbol català per excel·lència, amb una llarga tradició i que gràcies a aquest recorregut s’ha convertit en el punt de trobada de tots els aficionats del futbol modest.

El FC Martinenc és l’organitzador d’aquest torneig des dels seus inicis, al 1984. El club del Guinardó volia festejar el seu 75è aniversari i la Junta Directiva va decidir organitzar un torneig entre els equips més “històrics” del futbol català modest.

Corria la primavera de l’any 1983, en una reunió de la Junta del F.C. Martinenc es planejava els diferents actes dels 75 aniversari del Club.

Era l’època emergent dels tornejos d’estiu:Teresa Herrera, Gamper, Ramón de Carranza….

I el Futbol Club Martinenc tenia la intenció d’organitzar un torneig d’estiu per commemorar la data tan assenyalada dels 75 anys d’història.

El Club va demanar aleshores la col·laboració del seus clubs més propers, clubs rivals però a la vegada amics.

Historia del torneigI davant de la resposta positiva, va començar a preparar un torneig d’estiu amateur, amb equips de barri com el propi Martinenc com el Sants, Júpiter, Europa, Sant Andreu, Poble Sec, Horta i d’altres.

El Torneig forma part de les festes del 75 aniversari del Club, es celebra de forma molt brillant, amb una gran afluència de públic, deixant molt enrere les previsions més optimistes.

La premsa de l’època es fa ressò i li dona suport. Finalment l’assistència de diferents autoritats, acaben donant el prestigi protocol·lari i institucional.

Tant és l’èxit, que els propis clubs participants, són els culpables de que l’any següent es tornés a celebrar, davant la insistència de repetir la mateixa fòrmula.

D’una manera involuntària, acabava de néixer, el primer torneig d’estiu de futbol amateur.

Un torneig, on els socis/es i aficionats/es dels equips amateurs, podien veure per primera vegada, les novetats d’aquella nova temporada. Nous jugadors, fitxatges prometedors, entrenadors debutants….

I així s’ha anat celebrant any rere any, fins arribar a la actual edició. El Torneig amateur més important de Catalunya, un referent i un orgull de tots els que hi participen cada any.

Back To Top