skip to Main Content
Protocol Per Tornar A Gaudir De L’Històrics

Ho sospitàvem, però la primera jornada del torneig ho ha acabat de confirmar: el públic trobava a faltar l’Històrics. El Municipal del Guinardó ha signat una boníssima entrada aquest dilluns i les grades han lluït com, per desgràcia, feia mesos que no ho feien. ‘Ja en teníem ganes’ o ‘quin gust poder tornar a ser aquí’ han estat algunes de les frases estrella en converses al bar esperant una cervesa o al passadís fent cua per utilitzar el lavabo. 

Però aquest Històrics ha estat diferent, fins i tot per a aquelles persones que ja fa anys que no es perden la cita i que, com aquell qui diu, se saben de memòria tots els seus secrets. Mascaretes, distància de seguretat i instruccions per sortir i entrar al recinte. Els protocols sanitaris també  són protagonistes de la tornada del torneig. Unes mesures necessàries i que ens recorden que caldrà esperar una mica més per viure un Històrics ‘dels de sempre’. 

Tot i això, la bona assistència de la primera jornada reafirma que és una celebració poder ser al camp del Martinenc la primera setmana d’agost, després d’un any en blanc. Per això mateix, hem preparat un breu protocol de totes aquelles coses que cal tenir en compte a l’hora de venir a l’Històrics per poder gaudir-lo al màxim. Potser, fins i tot qui no falla mai ha oblidat alguna tradició, després de tants mesos. Per sort, les coses que ens fan feliços són com anar en bicicleta: en el fons, mai s’obliden. 

Ja heu estudiat la playlist?

Els organitzadors del torneig acostumen a estar atents als èxits de l’estiu i la megafonia fa sonar cançons noves any rere any. Tot i això, hi ha temes que sonen en cada edició, que ja tenen segell d’històrics. El ‘Heroes’ de Mans Zelmerlöw o el ‘Fuego’ d’Eleni Foureira, tots dos himnes d’Eurovisió, en són un exemple. O què en dieu, del ‘Waiting for Love’ d’Avici? Sempre sona! Així que no oblidis estudiar-te’ls bé, si vols ballar de valent entre partit i partit. 

Cura amb el cap!

No és Històrics si no hi ha pilotades a la grada. Així que estigueu atents a les pilotes altes! No voldreu prendre mal i dur-vos de l’Històrics un record en forma de bony (marca Luanvi) al cap. El torneig sempre gaudeix de bons porters, però a vegades les millors intervencions són a la grada. I sense guants!

El berenar no es duu de casa

A l’agost fa molta i molta calor al Guinardó. Els assistents ho saben i les visites al bar per refrescar-se amb una beguda ben freda són un clàssic. Però, quan hi entris, no podràs desviar els ulls de la pissarra i, si véns amb una mica de gana, et sabrà molt de greu dur el teu propi berenar a la bossa. Hi ha res millor per acompanyar la fase de grups que un ‘serranito’ o unes ‘salchipapas’?

Els aficionats, ben equipats

El Martinenc, jugant a casa, porta avantatge, però l’Històrics compta sempre amb un grapat d’aficions ben fidels. Sant Andreu, Sants, Horta… Els clubs habituals sempre arrosseguen gent, que celebra els gols i canta les victòries amb força. Per tant, si ets seguidor d’un dels equips que participa en el torneig, has de venir ben uniformat: equipació, bandera, gorra i càntics! No voldràs que el teu equip no sigui el més escoltat a les grades, oi?

Ganes de futbol

Però, al final, i en el bon sentit, és només futbol! Tornar a viure’l en directe, després de tants mesos, és una sensació inigualable. Al Guinardó, el primer dia, tot han estat rialles i eufòria per retrobar-se amb els ‘uuuuh!’ que segueixen una pilotada al travesser i que, no ens enganyem, no sonen de la mateixa manera a través del televisor. Així que, sobretot, a l’Històrics cal portar-hi fam de futbol, de bon futbol. Aquell que només veiem en aquest torneig, gràcies als equips que surten amb empenta i ambició de posar la seva millor cara perquè recordem que l’Històrics és la cita que engega la temporada i no hi ha conjunt que no vulgui començar-la amb bon peu. Com de bé entra viure’l novament des de ben a prop! 

Back To Top