skip to Main Content
Arriba El 7è Històrics Femení!

Aquest dijous, 1 de setembre de 2022, un mes després d’iniciar-se la disputa del Torneig masculí, arriba l’edició femenina de l’Històrics 2022. La competició arriba a la setena edició, la quarta en els últims cinc estius -el 2020 la pandèmia cancel·lava el Torneig-, després que el 2018 es reprengués l’Històrics femení després de les tres edicions inicials, guanyades pel RCD Espanyol el 2008, 2009 i 2010. El Júpiter, el 2018 i el 2019, i el Cornellà, en la darrera edició disputada, el 2021, completen el palmarès de l’Històrics femení.

El Cornellà, darrer campió de l’Històrics femení | TH

Aquesta setena edició viu una ampliació clau: després del format a quatre equips viscut els darrers estius, i amb la intenció d’anar incloent més equips i dies de competició, l’Històrics Femení d’enguany inclou sis equips i el format de triangular amb partits de 45 minuts, més que habitual en la competició masculina. Els vencedors de cada un dels grups/triangulars (grup 1 el dijous i grup 2 el divendres) s’enfrontaran, ja a 90 minuts, a la final de diumenge.

Participen en aquest setè Històrics Femení sis equips que el darrer curs disputaven la Preferent Femenina, i que hi continuaran enguany, amb l’excepció del Júpiter, doble vencedor del Torneig (2018 i 2019), que aquest curs jugarà a Primera Catalana.

S’estrenen al Torneig dos clubs, l’Igualada i el Sant Cugat, “doblen” respecte el Torneig masculí el Cerdanyola, el Júpiter i l’amfitrió Martinenc i repeteix, un any després d’estrenar-se a l’Històrics, el Pallejà.

Dijous 1 de setembre
L’Històrics Femení s’obrirà a les 19h amb un Júpiter-Sant Cugat, partit de 45′ que estrenarà el triangular del grup 1. El Cerdanyola completa el grup: disputarà el segon partit del dia (cap a les 20h) davant el perdedor del primer partit i el duel definitiu (al voltant de les 21h) contra el guanyador del duel inicial. Després del primer partit del dia es disputarà una tanda de penals al millor de tres llançaments, que només és vàlid com a cinquè criteri de desempat al final de la jornada. El guanyador d’aquest grup 1, per tant, esperarà ja rival per a la final de diumenge 4 (19h).

Divendres 2 de setembre
La reedició de la final de consolació de l’any passat, Pallejà-Martinenc, obrirà a les 19h el triangular del grup 2. L’Igualada entrarà en acció al segon partit, cap a les 20h, davant el perdedor del duel inicial, i després (21h aproximadament) contra el primer vencedor del dia. El triomfador del grup 2 serà a la final de diumenge 19h.

El dissabte 3 de setembre és jornada de descans al Torneig femení, previ a la final.

Diumenge 4 de setembre
A les 19h el Municipal del Guinardó buscarà el nou campió de l’Històrics Femení. Serà en una final a 90 minuts, amb tanda de penals habitual (al millor de 5 llançaments) en cas d’empat al final del temps reglamentari.

Dels sis participants, només un ha guanyat l’Històrics Femení, el Júpiter, i tan sols dos saben el que és guanyar el Torneig, els gris-i-granes -campions en els tornejos masculí i femení- i el Martinenc, que l’ha alçat quatre cops en l’edició masculina.

El Municipal del Guinardó es prepara per més Històrics

 

Benvinguts i benvingudes!
L’entrada al Municipal del Guinardó és totalment gratuïta i, per tant, convidem a la gent dels Clubs, a l’afició dels equips implicats i a la del futbol català en general a apropar-se a viure aquesta setena edició de l’Històrics Femení.

Com amb el Torneig Masculí, des del mateix Torneig oferirem seguiment complet de la competició, als nostres canals, @thistorics, amb informació, fotografies i vídeos a Twitter, Instagram i YouTube. Oferirem els resums dels partits i les declaracions dels i les protagonistes.

Us esperem al Guinardó, arriba l’Històrics Femení!

#SomHistòrics 

Back To Top