skip to Main Content
Dos Debutants De Preferent Contra Un Fix Del Torneig

Aquest dijous s’obre la setena edició del Torneig d’Històrics Femení, al Municipal del Guinardó i amb entrada gratuïta. S’enfrontaran, a partir de les 19 hores, dos conjunts de Preferent Femenina i un de Primera Catalana, amb diferents experiències viscudes al Torneig fins ara.

El Júpiter és bicampió de l’Històrics Femení (2018 i 2019) i, en la competició masculina, és l’únic equip juntament amb el Martinenc que ha participat en tots els Històrics. És, per tant, un habitual de l’Històrics que, en el cas del conjunt femení, viu un estiu de renovació, després del descens a Primera Catalana d’aquest darrer curs, en què les gris-i-granes han competit a Preferent. Un curs en què no han assolit cap victòria (tan sols cinc empats en 26 partits) i que ha precedit aquest estiu de regeneració partint des de setembre a la Primera Catalana. A la plantilla hi ha mescla de fitxatges joves amb continuïtats clau, com les de la capitana Gemma Meseguer (11a temporada a la Verneda), la central Marina Camacho, la davantera Ana Ollé o la migcampista Mireia Meseguer. A la banqueta, Arnau Morales.

El curs del Sant Cugat a la Preferent Femenina va ser excel·lent, sent el tercer millor equip de la categoria el curs passat, només superat pel Cornellà, ascendit a Nacional, i l’Igualada, que se’n quedava a les portes. Les vallesanes quedaven darrere dels dos conjunts, sent terceres tant al subgrup A en la primera fase com al subgrup d’ascens, al tram decisiu de la temporada. De fet, a la segona fase tan sols patien dues derrotes. Es tracta d’un bloc consolidat, amb figures de referència com la capitana Alex Palencia, 13 temporades a l’entitat, que inicia el curs amb la màxima ambició d’intentar millorar els resultats d’aquesta darrera temporada. Continua a l’equip Laura Sesé, autora de 25 gols en lliga el curs passat. L’entitat ha celebrat aquest curs els 50 anys de futbol al club i a la ciutat. El tècnic de les santcugatenques és Ignacio Díaz.

El Cerdanyola assolia una treballada permanència a la Preferent Femenina, en un curs de dues cares. Les vallesanes completaven una molt bona primera fase, sent sisenes al subgrup B. A la lligueta per la permanència, però, no podien lligar la salvació fins la darrera jornada, amb un triomf alliberador a Fontetes davant el Pallejà (3-2). Els 13 gols en lliga de Núria Ortega contribuïen, en part, a un èxit coral, per a un club jove -fundat el 2006- i que tot just iniciarà aquest setembre la seva tercera temporada a Preferent. Amb renovacions de figures clau a la plantilla com Andrea Blázquez o Andrea Barbero i l’arribada de fitxtages per apujar el nivell, entre els quals es compten les ex-Sant Gabriel Dèlia Zambrano i Júlia Vegué, les cerdanyolenques busquen continuar instal·lades en el seu sostre històric sense deixar de somiar. Toni Pascual dirigirà les cerdanyolenques aquest curs.

Els projectes de Preferent Femenina i Primera Catalana van agafant forma. Us esperem al Guinardó, entrada gratuïta, per gaudir d’aquesta primera jornada d’Històrics Femení 2022!

#SomHistòrics

Back To Top