skip to Main Content
Prèvia G2: Un Grup D’Històrics Ple D’incerteses

Prèvia Grup 2: CE Júpiter – UE Sants – CF Badalona

La segona jornada del Torneig d’Històrics reunirà a tres dels equips fundadors i dels més “Històrics” de Catalunya. El CE Júpiter ha participat en totes les edicions del Torneig, mentre que el Sants ho ha fet en 29 ocasions i el Badalona en 31. Les dades manifesten l’estima que tenen aquests tres clubs per l’Històrics.

A més, el Badalona és el rei del Torneig amb 7 títols, mentre que el Júpiter n’ha aconseguit 5 i el Sants, darrer finalista, el va alçar en una ocasió (1993). És a dir, que tots tres clubs saben el que és guanyar la competició. Tot i això, els tres equips han viscut un final de temporada ple d’incertes per diferents motius.

El CE Júpiter serà la temporada 2022/2023 equip de Segona Catalana i haurà d’afrontar el Torneig com l’equip de menor categoria degut als descensos no compensats. Els gris-i-grana han disputat totes les edicions i segur que voldran que l’Històrics sigui el punt de partida per recuperar la categoria perduda el més ràpid possible. Els de la Verneda tornaran a estar dirigits per Juanjo Garcia, un del clàssics de les banquetes que també va deixar petjada, precisament, al Badalona.

La UE Sants haurà d’esperar fins el darrer moment per saber si militarà a la 3RFEF o a la Primera Catalana després d’una nova temporada de molt mèrit en la qual els descensos no compensats l’abocaven al descens. Aquesta circumstància no canvia que l’equip santsenc enceti una nova etapa després de la marxa del seu tècnic de referència Henry ‘Tito’ Lossio, nou anys després. Borja López, el seu segon, que ja va arribar a dirigir l’equip en el passat Històrics on van ser finalistes, tindrà la missió de mantenir les grans prestacions de l’equip des de la banqueta. A més, el club celebra aquest any 2022 el seu centenari i un bon paper a l’Històrics seria una excel·lent notícia per celebrar-ho.

Per la seva banda, el CF Badalona, que va descendir de la Segona RFEF, militarà en aquesta mateixa categoria després de l’acord amb el Costa Brava, que donarà peu a la fusió entre els dos clubs. Amb un equip a Segona i un altre a Tercera, el públic estarà expectant per veure les primeres passes d’un conjunt escapulat que, un cop tancat l’aspecte institucional, haurà de treballar de valent la parcel·la esportiva, amb Oriol Alsina al capdavant de la banqueta del conjunt de superior categoria. Jugadors de renom com el porter Isaac Becerra o el davanter Edgar Hernández ja s’han sumat al projecte. L’Històrics serà un bon lloc i moment per veure la seva evolució.

Ho viurem al Guinardó (i a @thistorics) a partir de les 18h! I al vespre, a quarts d’onze, us esperem al programa postjornada, en directe al nostre canal de YouTube!

#SomHistòrics

Back To Top